Welkom op de website van loopgroep Vechtdallopers

Op 1 maart 2016 is in Hardenberg een nieuwe loopgroep opgericht, te weten Vechtdallopers. De opzet van de loopgroep is om met behulp van een goede visie en gerichte hardloopschema’s zowel recreatieve als gevorderde lopers te trainen. De loopgroep wordt getraind door zeven trainers en twee assistent trainers. De trainingen zijn zo opgezet dat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen.

U bent van harte welkom om enkele keren (gratis) aan de training deel te nemen. Meer informatie is te verkrijgen door een bericht te sturen naar info@vechtdallopers.nl.

Op de website staat o.a. informatie over de visie en methode Verheul, trainingstijden, schema’s,  trainers en uitslagen van wedstrijden.

jul 22 2020

Vechtdallopers in 'De Toren'

Loopgroep de Vechtdallopers

Orginele post uit "De Toren"

Loopgroep de Vechtdallopers, opgericht op 1 maart 2016, is een loopgroep die trainingen verzorgd in Hardenberg, Slagharen en in Dedemsvaart. De loopgroep met Adri en Anita Deemter uit Dedemsvaart als aanstuurders heeft zowel hardloopgroepen als wandelgroepen. De hardloopgroepen zijn verdeeld in verschillende niveaus, de gevorderden en snellere lopers, de rustige groep en de recregroepen. De missie van de Vechtdallopers is om iedereen in beweging te krijgen en te houden, plezier in het bewegen staat voorop.

jun 24 2020

aanpassing training in groepen per 1 juli

Per 1 juli zullen de regels bij sportgroepen versoepelt worden. Wel blijven we de regel hanterern bij verkoudheid of koorts blijf je thuis. Respecteer de ander als deze vraagt om ruimte.

mrt 20 2020

Bezig zijn aankomende weken

Beste mensen,

In deze bijzondere tijden waarin het virus rondwaart waar we nog niet tegen gewapend zijn is het gezond en fit zijn belangrijk. We mogen dan niet meer samen sporten in een groep maar kunnen wel het groepsgevoel creëren. Ik weet dat we graag actief willen zijn en met name in de buitenlucht. Dit geldt zowel voor de wandelaars als de hardlopers. Velen zullen nu de motivatie missen om in beweging te komen en of missen de oefeningen die we samen deden. Graag willen we voorkomen dat we in een dip terecht komen of achterstand op lopen. Ik ga proberen dit aankomende weken anders te brengen.

Je mag wel naar buiten, alleen of met een goede naaste ( bewaak de afstand met anderen voor jezelf en de ander)

mrt 15 2020

Trainingen voorlopig afgelast

Gezien de ontwikkeling die er zijn inzake Corona virus zullen de gezamenlijke trainingen geen doorgang vinden. Wel kan je individueel of met hele kleine groepjes trainen in de open lucht.

Het schema is je leidraad maar zorg goed voor je eigen gezondheid.

mrt 8 2020

Podium voor Tessa Krops bij Spa-Francorchamps Run

Op het zwaar glooiende parcours van het circuit van België, Spa-Francorchamps kon er ook hard gelopen worden. 2 Vechtdallopers stonden daar aan de start van dit  bijzondere evenement.

Met zijn ligging in het hart van de Ardennen, geniet het circuit van een omgeving die uniek in de wereld is. Zijn zeer geaccidenteerde reliëf heeft hem de bijnaam de Glijbaan van de Ardennen opgeleverd. Het moet dan ook gezegd dat er niet minder dan 100 hoogtemeters zitten tussen de top van les Combes en de Courbe Paul Frère (voorheen de bocht van Stavelot).

mrt 1 2020

Vechtdallopers laten zich goed zien in wedstrijden

Crosscompetitie  Ommen

 In Ommen werd zaterdag de laatste cross  gelopen die georganiseerd werd door ACO Ommen. In deze laatste cross werd de eindklassering bepaald in de overall overwinningen. Carla Geesink wilde nog aanspraak maken op het podium. In de bossen wist zij goed partij te geven en over de 10km wist zij in 52.52 te  finishen, hiermee klasseerde zij naar een 2de plaats overall. Geke Tempelman behaalde in de totaal eind schikking een 3de plaats overall.

Nacht van Groningen

feb 23 2020

Bijzondere weersomstandigheden geselen atleten tijdens de Woolderesloop in Hengelo

In de 3de Woolderesloop in Hengelo waren de weergoden de grootste tegenstander voor de atleten. Ondanks dat er veel wind was met veel regen ging de wedstrijd toch door. Door deze weersomstandigheden hebben de 10 en 15 een aangepaste afstand afgelegd (8,75 en 12,85 km), en zijn de tijden omgerekend naar de 10 en 15 km.

Bij de dames kwam Tessa Krops als 2de over de finish en was in haar categorie de snelste in 1.10.00. Bij de mannen werd Stephan Bontekoning  in 1.01.30 als 5de geklokt bij de finish.

 

feb 9 2020

Geke Tempelman loopt sterk in WierdenI

In een mooi en afwisselende omgeving van het Lageveld in Wierden werd zaterdag de jaarlijkse Valentijncross gehouden.   Geke Tempelman had besloten om mee te doen met de korte cross. Het was een pittige cross over het strand, door het bos en als verrassing over aangelegde zandbulten met hindernissen. Over een afstand van bijna 6 km finishte ze in een tijd van 30.28. Dat leverde haar een mooie 6e plek van de 56 dames

 

 

feb 4 2020

Texelse marathon run brengt John Zuidema naar een PR

De jaarlijkse Texeltrail was dit jaar op een nieuw parcours en startte vanaf park de Krim op De Cocksdorp. In deze loop mogen maar maximaal 350 sporters deelnemen om de natuur te beschermen.  De start was om 11.00 en liep in 2 lussen van Noord naar Zuid met de meeste kilometers door de duinen en aangrenzende bospaden. Ondanks de harde zuidwesten wind en het doorwaadden van natte stukken strand en moddergeulen brak het zonnetje door waardoor de lopers het minder zwaar kregen.  In een goede opgebouwde race wist John naar een 5de plaatst te lopen op de marathon in een pr van 3.57.58.

Pagina's

Abonneren op Vechtdallopers.nl RSS