Rob Somsen

Ik ben Rob Somsen getrouwd met Inge en samen hebben we 2 kinderen, te weten een zoon en een dochter. We wonen in Hardenberg. Momenteel werk ik in de bouw.

In mijn jeugdjaren liep ik vaak de rode route bij de Oldemeijer en deed ik elk jaar mee met de Nordenloop in Heemse.

Toen ik verhuisde naar de Krim ging ik in 2001 trainen bij de loopgroep CoDaC Coevorden/Dalen om aan mijn conditie te werken.

Mijn eerste wedstijden waren 5 en 10 km. In 2004 heb ik mijn eerste halve marathon gelopen in Klazienaveen. In 2006 liep ik mijn eerste marathon in Rotterdam.

Vele marathons zouden in verloop van tijd volgen, namelijk Rome, Athene, Berlijn, Praag, Enschede en vier keer Rotterdam. In totaal heb ik er dus negen gelopen waarvan Rome de meeste indruk heeft gemaakt.

Sinds 2017 ben ik gediplomeerd hardlooptrainer bij de Vechtdallopers en geef ik op woensdagavond training in Slagharen . We starten om 19:00 uur bij de sporthal T Noorderslag in Slagharen.

Ik vind het belangrijk om de beginnende en de gevorderde loper goede looptraining te kunnen geven, waarbij plezier en ontspanning voorop staat .Met de juiste aandacht voor looptechniek en opbouw kan
voorkomen worden dat men geblesseerd raakt. Daarbij speelt de methode Verheul een belangrijke rol, aangezien die voor veel afwisseling zorgt.

Mijn 15 jaar aan hardloopervaring wil ik graag delen bij de loopgroep Vechtdallopers

Foto trainer: