Seine Nomden

Ik ben Seine Nomden, mijn loop carrière is begonnen rond mijn 15de  jaar. Ik beoefende toen fanatiek de karate sport, full contact (kyokusin) wat ik 22 jaar heb gedaan en waar ik erg veel wedstrijden aan mee heb gedaan. Daar hoorde uiteraard ook een goede conditie bij, dus werd er af en toe hard gelopen ,dat ging hoofdzakelijk op de loopband in de sportschool.

Het lopen ging meer vorm krijgen toen ik op mijn 18de jaar in dienst ging , daar heb ik 10 jaar van mijn leven door gebracht ,6 jaar korps marinier en 4 jaar kct (korps commando troepen) en ja en daar leer je lopen en dat was best pittig van de loopband naar de buitenlucht. Maar boven mijn verwachtingen ging dat erg goed en kreeg ik er steeds meer plezier in. Toen ik afzwaaide uit de militaire dienst kwam het hardlopen op een laag pitje te staan. Mijn karate sport ging toch nog wel voor. Op mijn 37e  heb ik mijn karate pak aan de wilgen gehangen en voorzichtig ben ik weer gaan lopen, om mijn conditie weer een boost te geven heb ik mij aangesloten bij de loopgroep Ren met Ben en dat beviel erg goed.

Na een paar jaar is het de Vechtdallopers geworden waar ik erg vooruit ben gegaan met mijn conditie. Inmiddels heb ik in 2017 de cursus van assistent looptrainer gevolgd waardoor ik nu officieel Assistent looptrainer 2 ben.

Ik probeer elke maandag en woensdag te trainen in Dedemsvaart.  

Foto trainer: