Mooi hardloopweekend Vechtdallopers met uitstekende prestaties

jun 23 2024

Banthumloop Bergentheim

Vrijdagavond werd er voor de 28ste maal de Banthumloop georganiseerd. Deze dorpsloop kenmerk zich door de vele bochten door het dorp Bergentheim. Dit parcours zorgt er wel voor dat de inwoners massaal aan het parcours zitten met eten en de barbecue. De loop ging naast de jeugdlopen over 5km, over 2 ronden en de 10km over 4 ronden. Het parcours zorgt altijd wel voor snelle tijden, dit heeft te maken dat je bij elke bocht wel weer extra aanzet. De Vechtdallopers waren op beide afstanden vertegenwoordigd.

5km

Bij de dames waren het Leonie Leusink, Jenien Snoeijink en Ingrid Korblet. Met een eendrachtig samenwerking werd de 1ste ronde samengelopen met Gert-Meinen. Leonie moest dit laten gaan en ging alleen verder. De anderen bleven ook de 2de ronde goed samenwerken. Ingrid en Jenien kwamen beiden tegelijk over de finish, allebei met een PR, in 24.40. Waarbij ook nog bleek dat Ingrid als 3de dame 40+ was geëindigd. Leonie wist dapper door te lopen en ging over de finish in 26.16.

Bij de heren waren het Bart Slump, Seine van den Berg, Gert-Jan Meinen, Henk Biesterbos, Adri Deemter, Marco Bokxem en Victor Kaal die hier de strijd met de anderen aangingen. Victor ging rap mee met de kopgroep en wist hierdoor naar een 2de plaats bij de mannen 50+ te lopen in 18.49. Marco Bokxem verschalkte in de laatste 500m Adri nog even en finishte in 22.24, Adri Deemter in 22.38 en Henk in 23.45. Gert-Jan, die de dames haastte wist naar 24.40 te gaan en Seine wist goed door te lopen en finishte in 26.45. Bart kwam een PR over de finish in 31.29

10km

Op de langste afstand was er maar 1 heer van de Vechtdallopers maar die wist toch maar even naar een PR te lopen Henry Godeke laat zien dat zijn trainingsarbeid vruchten afwierp. Met een tijd van 48.12 kwam hij over de finish.

TT Run Assen

Zaterdagmiddag was het racecircuit van Assen voor de hardlopers, een week voordat de TT losbarst. Het evenement was een goed elan gegeven door meerdere afstanden maar wel vanaf het TT circuit. De 10km moest 1 ronde op het circuit lopen en de 14,6 2 ronden en dan richting het centrum van Assen waar de finish was. Deze loop kan zich verheugen op steeds meer deelname en er wordt zeker heel hardgelopen.

2 Dames van de Vechtdallopers stonden aan de start. Claudia Booiman voor de 10km en Marlies Bouwman voor de 14,6 km. Er werd vanuit de pits gestart en op het asfalt kan je snel uit de voeten mededoor de ruimte die er is. Claudia wist een hele goede tijd neer te zetten bij de dames senioren en kwam als 7de over de finish in 45.53. Marlies toont dat zij nog steeds in goede vorm is en met een vlakke race ging zij naar de finish alwaar zij als 2de dame over de finish, met een PR, in 1.09.22

Domverdan run Reutum

Zondagmorgen was het vroeg opstaan voor de deelnemers aan de mooie ochtendloop in Reutum, de zogenaamde Dom ver dan loop, georganiseerd door de inwoners samen met de carnavalsvereniging. De loop had diverse afstanden, jeugd, 5km, 21,1 maar ook de speciale 10km loop met ontbijt. Het animo hiervoor was groot, de 500 beschikbare nummers waren vlot verzegt. De route van de lopen ging vanuit Reutum, door de mooie heuvelachtige omgeving en dan van de andere zijde Reutum weer in. Het mag gezegd worden de organisatie had de zaken goed voor elkaar, aan alles was gedacht tot aan de verzorging van het ontbijt toe. Er waren diverse Vechtdallopers hier aan de start en heel verrassend, ondanks het vroege tijdstip van opstaan en de start, werd er heel goed gelopen. Hoewel het vroeg was in de ochtend, 07.00 uur was het wel heel warm al op deze 1ste zomerdag en in de volle zon. Met een goede samenwerking werden er zelfs PR’s gelopen.

Bij de dames was op volgorde van binnenkomst de volgende tijden en vele PR's  Marlies Hofman 50.23;  Danieke van Dijk 50.33; Daniele Pouls;  50.53; Yvonne Nuvelstijn 50.59; Paula Engbers 54.32; Anita Deemter 57.31; Jose Knuver 1.13.34

Bij de heren Adri Deemter 50.23; Rob Somsen 50.36

Op de langste afstand waren het Rene Meijer en Marco Bokxem die aan de start stonden, de deelnemers aan deze langere afstand hadden meer last van de warmte omdat de zon fel bleef schijnen met weinig wind. Marco finishte in 1.50.47 en Rene in 1.52.37.