Warm loopweekend voor Vechtdallopers

sep 17 2023

Laar Meulenlauf

Voor de 38e keer organiseerde SV Grenzland Laarwald samen met de Laarse Molenvereniging op 16.09.2023 de molenloop rond de molen in Laar. Bij mooi weer - (bijna) te warm voor lopers - legden 142 lopers de afstanden af. Het parcours liep door het dorp heen waarbij de 5 km 2 ronden deden en de 10km 4 ronden. Op de 5 km waren er 5 Vechtdallopers actief en op de 10km. Met een pittige start liepen de lopers 5 km lopen van start maar zeker de warmte was de grootste tegenstander maar toch werden er goede tijden gelopen. Dorien Faber liet zich goed zien en met een pittige strijd kwam zij over de finish in 23.22 en werd 1ste in haar categorie 35+. Ingrid Korblet had haar zinnen gezet op een goede tijd en die wist zij goed neer te zetten in 25.23 en behaalde hiermee de 1ste plaats van de dammen 40+.  Leonie Leusink had nog niet zoveel ervaringen in wedstrijden maar wist het tempo goed vast te houden en kwam in 26.54 over de finish en werd hiermee 3de bij de dames 40+. Ingrid Wind loopt nog niet zo heel lang maar in haar 2de wedstrijd ging zij goed door en kwam in 29.18 over de finish en werd 4de in haar categorie.

Bij de heren liep Gert-Jan Meinen zijn 5km en hij is niet echt een liefhebber van het hele warme weer. Hij wist flink diep te gaan en finishte in 23.47 als 3de in zijn categorie 50+.

10km

Op de langste afstand de 10km werd er hard gestreden voor het podium. Victor Kaal, in voorbereiding op de marathon Amsterdam, wilde ondanks de warmte ook een goede tijd neerzetten. Hij liet zien heel stabiel te kunnen lopen en kwam na de 4 ronden over de finish in 38.53 als 1ste in zijn categorie 55+

Dam tot Dam loop

In Amsterdam werd een 10EM loop georganiseerd die gaat van Amsterdam naar Zaandam. De organisatie had enkele dagen van tevoren aangegeven dat in verband met de verwachte hoge temperatuur en geen tijden zouden gegeven worden aan recreanten en bedrijven hardlopers. De topwedstrijdlopers mochten wel voor officieel geregistreerde tijden gaan. Op de dag zelf was dus alles anders, het had geregend en de temperatuur was flink lager. Ook de deelnemers gingen van start zoals ze dat ook anders zouden doen in een gewone wedstrijd. Er waren ook 2 Vechtdallopers aanwezig om de 16.1 km te overbruggen. Dick Kampjes is goed in vorm dit jaar en wist zichzelf te verbazen met een PR. Zijn tijd was 1.14.01. Harry Schepers wist zich omringd door veel lopers maar desondanks wist hij heel vlak te lopen en zelfs zijn snelste tijd bij deze loop, die hij al 3x eerder had meegedaan, goed te verbeteren. In 1.23.57 kwam hij over de finish.