okt 8 2023

Caincross Sint Andorius

Marco Bokxem had een druk week zaterdag was hij actief in een canitrail met Pablo in Sint Andorius, waar de hond centraal staat.  De route was zo,n 26 km over de heide en door bossen. Canicross is hardlopen met je hond op onverharde ondergrond waarbij je hond recht voor je uitloopt en met je samenwerkt.

Halve van Oldenzaal

Zondag werd in Oldenzaal een mooie wedstrijd georganiseerd met meerdere afstanden waaronder de 5,10 en 21,1 km. Het parcours gaat buiten Oldenzaal met diverse heuvels en als hoogste punt de Tankenberg van 85 meter. Ondanks deze hoogteverschillen wordt er altijd met goede tijden gefinisht door de lopers. Enkele Vechtdallopers hadden zich ingeschreven. Op de 10km liepen Jan Haarman en Eduard Helthuis. Eduard gebruikte deze wedstrijd als laatste test voor de marathon van Amsterdam volgende week.. Met de weersomstandigheden zat het dit jaar goed en dat vertaalde zich ook in de wedstrijd. Eduard ging voortvarend van start en in een straf tempo wist hij zich naar een nieuw PR te lopen als 16de overall in 40.47 min. Jan Haarman is nog zoekend naar wat hij allemaal kan en wist met goed mee te komen om dit zware parcours en liep naar een eindtijd van 50.27 min werd 94ste overall.

½ marathon

Op de langere afstand met een parcours over 6 heuvels maar door een prachtige natuuromgeving liepen Jeroen Braber, Marco Bokxem en Stephan Bontekoning. Stephan loopt graag langere afstanden en dat ligt hem goed. Bij deze zware parcours wist hij een strakke en vlakke race te lopen en finishte als 11de in 1.25.55. Jeroen Braber, nog niet zo’n ervaren lange afstandsloper durfde het tocht aan om hier aan de start te staan. Met de nodige moeite wist hij toch naar een mooie tijd te lopen van 1.37.13 en finishte als 22ste bij de mannen 40+. Marco had de caincross nog in de benen van zaterdag en ging dus behouden van start. In een ontspannen loop kwam hij in 1.51 over de finish als 76ste bij de mannen 40+

Marathon Eindhoven

Victor Kaal was met zijn collega’s van het werk deelnemer aan de estafettemarathon in Eindhoven. Met een team van 4 lopers was hun doel de finish te halen. Victor was hierbij de 3de loper en had een afstand van bij 12 km als onderdeel. Deze wedstrijd gebruikte hij voor zijn snelheidstest voor de marathon van Amsterdam. Dat hij hard ging bleek wel als tussentijd op de 10km die op 2 na snelste tijd ooit was wat hij had gelopen. Zijn eindtijd op de 12 km was 45.52 min.