Vechtdallopers massaal aanwezig bij Diepe Hel Holterbergloop.

okt 28 2018

De 31ste Diepe Hel Holterbergloop had dit jaar bijzondere activiteiten. Bijzondere aandacht was er voor het goede doel van deze organisatie, de Bas van Goor Foundation. Lopers konden extra doneren voor het goede doel.

Nachtloop
Zaterdagavond werd de 6 km nachtloop georganiseerd die massaal werd bezocht. TweeVechtdallopers namen hier aan deel, Martijn Steenbergen en Harm Diek. In een sfeervolle omgeving, met licht en vuur,  werd er door Nijverdal hardgelopen naar de Holterberg. Martijn Steenbergen finishte in  31.07 en Harm Diek in 33.07

10km
Op zondag werd klokslag 12.00 uur de start gegeven in Holten om over de Holterberg naar Nijverdal hard te lopen. De lopers werden hier dus één maal geconfronteerd met de zwaarte van de heuvels. De lange lint van lopers gaf een mooi gezicht op deze zonnige maar koude dag.

Op deze afstand hebben diverse Vechtdallopers een Persoonlijk record gelopen. Annemiek Janniek in 49.11, Joukje Ringeling in 51.37 en Linda Huisjes in 55.19.

Gerda Kloek finishte in 55.52. Ook voor Nora Rietberg was het haar 1ste  10km en dus met een mooie PR kwam zij over de finish in 59.36 en Coos Moos liep zelfs sneller als voorgaande jaren in 1.00.33

Halve marathon
De langste afstand ging vanuit Nijverdal over de Holterberg en weer terug. Dit betekende twee maal de zware Diepe Hel trotseren.  In een stralend zonnetje maar met een koude wind gingen de hardlopers in de middag hun wedstrijd aan. In de eerste 3 kilometers ging het heuvel op en hier werd de eerste schifting gemaakt in het wedstrijdveld. In zijn 1e halve marathon liep Roelof Huisjes samen op met Dick Kampjes doch  gaande weg nam hij zijn eigen ritme en liep weg bij Dick. In een goede tijd van 1.34.38 kwam hij over de finish. Dick Kampjes benaderde heel dicht zijn PR in deze zware wedstrijd en finishte in 1.37.07. Rob Somsen was deze hele wedstrijd, ondanks de vele hardlopers geheel alleen en wist met een goede eindsprint nog enkelen lopers te verschalken en finishte in 1.49.38.

Gert-Jan Meinen en Sharon Dekker finishten gelijktijdig in 1.52. 28 en Anita Deemter in 1.52.52