Vechtdallopers lopen PR’s in halve marathon van Oldenzaal

okt 3 2021

Zondag werd in de stromende regen in Oldenzaal een 10km en een halve marathon gelopen. De route ging door het mooie glooiende Twentse landschap en kent diverse ‘hoogtepunten’: de Tankenberg, de Wilmersberg, de Hakenberg en de Paasberg. De loop was druk bezocht en bijzonder zwaar door de vele regen, hoogte verschillen en glad parcours. Vanuit de Vechtdallopers waren er deelnemers aan beide afstanden aan de start in voorbereiding op een marathon.

10km

Gert van de Belt zit in de laatste week van de marathon van Leiden en had een snelle 10km op programma staan. Dat hij in vorm is liet hij wel zien in deze wedstrijd door overal als 12de  te finishen in een zeer goede tijd van 43.35 min. Stephan Bontekoning gebruikte deze loop om vlak te lopen en finishte in 49.58 min.

½ marathon

Op de langste afstand, 21,1 km met alle heuvels van Oldenzaal in zijn route gingen 4 Vechtdallopers van start. Tessa Krops en Marlies van Dijk, beiden in voorbereiding voor de marathon van Amsterdam gingen beiden weg om vlak op tijd te lopen. Tessa maakte goed gebruik van haar tijd-haas en in een prima tijd kwam zij als 19de over de finish in 1.48.41.  Met een dikke PR kwam direct er achteraan als 20ste Marlies in 1.48.50.

Bij de heren was het Dick Kampjes die met een PR over de finish kwam in 1.34.03 als 18de, ook hij is in voorbereiding om de marathon van Amsterdam te lopen.

Marco Bokxem mag graag langere afstanden lopen en had ook gekozen voor de ½ en kwam in een tijd van 1.50.12 over de finish.