Vechtdallopers grossieren in pr’s op hardloopwedstrijd

feb 19 2023

Zondag werd in Hengelo de 3de wedstrijd gehouden van de Wooldereslopen. De omstandigheden waren voor deze dag ook weer goed te noemen voor de atleten. Op de 10km ging Victor Kaal van start. Hij had zich voorgenomen flink gas te geven om weer goed onder de 40 minuten te lopen. In een gemakkelijk race voor hem ging hij naar een 7de plaats in 39.25 wat een PR opleverde.

Op de langste afstand, de 15km, gingen Tessa Krops en Stephan Bontekoning voor hun 3de keer in deze reeks van 4 van start. Bij de 2de sessie bleek de vorm al goed te zijn wat zelfs pr’s opleverde voor hun beiden. Tessa ging van meet af aan op kop bij de dames en wist er ternauwernood enkele seconden van haar pr af snoepen en finishte als 1ste in 1.05.25.  Stephan ging heel snel van start met een groepje doch na 5 km moest hij iets aanpassen. Na 9 km kon hij laten zien dat een marathon training geen windeieren legt. Met een verbetering van 44 seconden op zijn PR finishte hij in 58.14.