Vechtdallopers goed zichtbaar in de regio

sep 26 2021

In Hengelo wordt elk jaar de 2 mijl door Hengelo georganiseerd en dit jaar kon er wel weer gelopen worden. De deelname, bijna 500, was enorm en de snelheid bij de deelnemers ook. Het lijkt er op de dat de lange rust en de prikkel om hard te lopen bij ieder weer aanwezig is. Gert van de Belt liep ook deze 2 mijl en wist met een dik pr op deze afstand te finishen als 1ste man 55 in 12.32 min.

 

In Ommen werd door de atletiekclub een zomercross door de bossen gehouden. Deze loop werd maar eenmaal georganiseerd vanwege de coronatijd.  De deelname was hier niet bijzonder groot, de winnaar ging met meer dan 10 min verschil op nummer 2 over de finish. Carla Geesink gebruikte deze wedstrijd al voorbereiding voor de marathon. In een goede tijd kwam zij als 3de dame overal en tweede dame bij de 50+ in 1.24.47 over de finish.

 

In Nijverdal kon ook weer een cityrun gelopen worden. Wel was merkbaar dat niet ieder hier op was ingesteld want de deelname was niet groot. Rene Schuurman had hier wel de keuze gemaakt om mee te lopen omdat hij ook al 2 jaar  niet aan een wedstrijd had meegedaan. In een mooie tijd van 58.08 min kwam hij over de finish.