Vechtdallopers glibberen goed over gladde parcoursen

jan 20 2024

Stadmüller-Udikloop

Zaterdag werd er in Klijndijk de Udikloop georganiseerd. Deze loop, een boscross, bevat 2 afstanden, 4 mijl en de 10km. Het parcours loopt vanaf het sportterrein door het dorp naar het bos. Hier komen de deelnemers dan langs 2 hunebedden en keren dat uiteindelijk weer terug op het sportterrein. Deze loop kende in de beginjaren veel deelnemers, enige tijd wat minder maar de laatste jaren is er weer meer deelname. Dit komt mede door het mooie parcours die zeer afwisselend is. Dit jaar werden de deelnemers het extra zwaar gemaakt, resten sneeuw, modder en gladde ijsstukken. Vanuit de Vechtdallopers waren er 3 dames en 1 heer op de 10km aanwezig. Yvonne Nuvelstijn, Jolande Nanning, Anita en Adri Deemter. Allen liepen in de veteranenklasse.

 Zoals al beschreven was het parcours voor de deelnemers bijzonder lastig en iets langer dan de 10km. Yvonne wist hier een bijzonder goede prestatie neer te zetten en kwam in een PR over de finish als 8ste in 54.57. Anita ging goed door op dit parcours en kwam als 13de over de finish in 57.16 en Jolande Nanning wist met een flinke eindsprint te finishen als 19de in 59.36.

Bij de heren liep Adri bekeken om maar niet uit te glijden en kwam als 20ste over de finish in 50.13

Zwolse Bos Loop

De Zwolse Bosloop is in Heerde en niet zoals het heet in Zwolle. Deze loop bevat meerdere afstanden, 5, 10 en 21,1 km. Het parcours gaat door het bos maar wel over de fietspaden die hier door het mooie bos lopen. 2 Vechtdallopers stonden hier aan de start Lisanne Kapper op de 5 km en Victor Kaal op de 10km. Lisanne had al enige tijd geen wedstrijd meer gelopen maar wist hier op de gladde fietspaden goed door te zetten en finishte bij de dames senioren in 27.54 als 15de. Victor zette zijn zinnen op een snelle tijd maar wist halverwege als dat het af en toe glibberen dit beinvloeden zou. Hij kwam bij de heren veteranen als 14de over de finish in 39.27.