Vechtdallopers genieten van het warme weer

apr 7 2024

Kampen

De Bruggenloop in Kampen werd dit jaar extra zwaar door en de wind en de hogere temperatuur. De vele deelnemers op de ½ marathon werden verrast dat de temperatuur zo snel steeg en al loper in de eerste warme dag moet je daar wel op acclimatiseren. Hendri Godeke had zich ingeschreven voor de langste afstand de 21,1 km om een goede generale te hebben voor de city-run in Hardenberg. Hij kwam er onderweg achter dat de openvlakte erg windgevoelig is en door de hogere temperatuur moest hij met regelmaat, net als meerder deelnemers een stuk wandelen. Na de finish waren er diverse deelnemers door de 1ste warme dag van het jaar bevangen door de hitte. Henry finishte in 2.04.20

Zwolle

Zondag werd er in Zwolle een Estafette marathon vanaf de atletiekbaan Pec Zwolle georganiseerd. Met een team ga je proberen zo snel mogelijk de marathontijd te lopen. De route liep vanaf de atletiekbaan over de dijk in Zwolle en weer terug waar op de atletiekbaan gewisseld werd van deelnemer. Rene de Vent had zich samen met zijn sportieve familie ingeschreven voor dit evenement. Dat zij uit goed hardloophout gesneden waren was te merken aan de eindklassering. Het team eindigde in het grote veld van 39 teams als 7de in 3 uur en 15 min. Rene wist in de afsluitende loop van 7,2 km een hele snelle 5 km als tussentijd te lopen.

Maashorst

In Maashorst werd een lange afstand trainrun georganiseerd. Marco Bokxem had zich voor deze trail ingeschreven over een afstand van 22 km. Het parcours liep tussen Uden en Schaik langs mooie waterpartijen en vele bospaden.  Ook hier was de warmte de grootste tegenstander. De organisatie had goed verzorging geregeld en dat zorgde er voor dat er geen problemen waren. Marco finishte in een tijd van 2.03.40.

Hengelo

In Hengelo werd zondag de 50ste wedstrijd georganiseerd vanaf de atletiekbaan MPM. De afstanden waren zeer divers, voor de jeugd 1 en 2,5 en voor de ouderen 5,10 en 21,1 km. De toeloop bij deze loop was groot, meer als 1600 lopers.  De langere afstanden starten allen tegelijk vanaf de atletiekbaan en gaan dan in zuidelijke richting het parcours over. De wind en de zon waren hier rijkelijk aanwezig waardoor in de eerste 5 km al vele lopers het moeilijk kregen. Victor Kaal en Adri Deemter hadden zich ingeschreven voor de 10km. Victor om zijn vorm te testen voor de marathon van Rotterdam volgende week. Victor toonde dat dit goed zat en finishte in 39.03 en Adri Deemter finishte in 47.13.