Vechtdallopers genieten in de lentezon van het weekendlopen

mrt 10 2024

Haren

Zaterdag werd de 39ste editie van de Halve Marathon van Haren gehouden. De afgelopen jaren kon de wedstrijd niet altijd gehouden worden vanwege de coronacrisis. Vorig jaar kon door de weersomstandigheden het evenement niet georganiseerd worden. Door het opvriezen was de ondergrond te glad en te slecht geworden. Deze keer kon atletiekvereniging ATC’75 wel weer het startschot lossen. De editie is al maanden geheel uitverkocht met meer als tweeduizend deelnemers. De langste route van 21,1 kilometer die de RunX Halve van Haren wordt genoemd. De wedstrijd is zeer favoriet in het noorden omdat de routes in een heel natuurlijke omgeving wordt georganiseerd namelijk door het Hondsruglandschap, het Noorderlaarderbos en de Vijftig Bunder. Hendri Godeke wilde hier graag aan deelnemen en wist een het drukke startveld goed partij te geven en kwam heel dicht bij zijn snelste tijd. Hij finishte in een tijd van 1.48.09

Ommen

In Ommen werd de 4de serie van de Vechtdal Crosscompetitie gehouden. De organisatie was nu in handen van ACO van Elderen. De start was vanaf de atletiekbaan door het aansluitende bos waar enige kleine heuveltjes en bospaden de deelnemers het lastig kon maken. De deelnemers konden kiezen uit de 5 of 10 km. In prima lenteachtige omstandigheden werden de deelnemers aangespoord om hier extra van te genieten.

5km

Voor de 5 km waren er enige dames van de Vechtdallopers actief die ook al de voorgaande edities hadden meegelopen en dus nog altijd kans maken om een klassering in het eindklassement.

Marlies Hofman, Ingrid Korblet, Miranda van den Berg en Sandra van den Berg hadden ervaring met de tegenstanders uit de vorige edities en besloten dus flink aan de bak te gaan voor hun kansen. Het was Sandra die bij de senioren als 10de over de finish kwam in 25.26 direct gevolgd door Miranda die als 11de over de finish ging in 25.31. Marlies finishte als 13de in 26.45. Bij de dames 45+ kon Ingrid goed partij geven en wist als 2de over de finish te komen in 26.41 en wist hierdoor ook haar positie als 2de in het overall klassement veilig te stellen. Het zal een spannende laatste wedstrijd worden omdat Marlies en Ingrid beiden voor een podiumplaats in aanmerking kunnen blijven komen in de laatste wedstrijd bij de Oldemeijercross.

10km

Op de langste afstand hadden nog enkele Vechtdallopers ingeschreven. Helaas konden zij niet meestrijden in het overall klassement maar deelname aan de individuele cross geeft altijd een goed gevoel hoe is met de vorm. Bij de dames nam Carla Geesink deel aan de 10km en ondanks dat zij een valpartij meemaakte wist zij stevig door te knokken en als 3de dame 50+ over de finish te gaan met ook nog een PR op de 10km in 51.39.

Bij de heren waren het Henri ter Wijlen en Eddy Geesink die voor deze lange afstand hadden gekozen. Eddy wist te laten zien dat hij niet alleen goed op de weg is maar ook op de cross. Hij wist met een goede eindsprint naar een 2de plaats bij de 60+ over de finish te gaan in 46.37.  Henri had nog niet zoveel ervaring in het crossen maar weet wel wat afzien is. Hij wist goed mee te komen in dit startveld in kwam over de finish in 47.24 als 15de bij de mannen 40+.

Zelhem

In de achterhoek weten wat survivalruns zijn. Op zondag werd daar een bijzonder zware editie georganiseerd met meerder afstanden. Geke Tempelman had hier samen met haar dochter Monique gekozen voor de 6,3 km met 29 hindernissen en nog een rondje kanoën.  De hindernissen zijn niet alleen zwaar ook de mededeelnemer zit vaak in de weg of op je hielen. Geke en Monique wisten op deze survival een tijd neer te zetten van 40.25

Den Haag

Zondag was er in Den Haag een groot hardloopevenement. Het was de 48ste CPC loop die staat voor City-Pier-City loop die weergeeft waar de langste afstand de 21,1 km langsgaat. Maar er zijn meer afstanden bij dit evenement waar dus duizenden lopers aanwezig zijn. Dit jaar stond er wel meer wind op het parcours waardoor de lopers om de boulevard van Scheveningen meer kracht kwijt zijn om hun tempo vast te houden. Marianka en Freddy Courts hadden besloten hier aan deel te nemen met een goed doel erbij, het KWF, Ren tegen kanker. Hiervoor hadden ze een flink streefbedrijf bij elkaar gesponsord gekregen. Samen besloten zij dan ook deze 21,1 km te gaan lopen en al genietend van de deelnemers, toeschouwers en het goede doel kwamen zij over de finish in 2.25.38.