Vechtdallopers actief in de regio

sep 24 2023

Runforestrun in het Springendal

 

Zaterdag werd er in het Springendal een trail evenement georganiseerd met diverse afstanden voor de deelnemers. De bedoeling van deze trail is niet het wedstrijdelement maar de lengte en moeilijkheidsgraad. De deelnemers nemen door het hele land deel aan deze evenementen waarbij je ook zelf je eigen drinkbeker meeneemt voor het water onderweg. Je kan je inschrijven voor een afstand naar keuze maar net zo goed kan je van afstand wisselen al naar gelang de vorm. De afstanden waren in deze trail 11, 21 en 30 km. Rene Meier had gekozen voor de 11km en liep hier 1.06.19 over. Op de 21km waren Frans en Arjen Juurlink ingeschreven. Frans kwam in 2.18.43 over de finish en Arjan in 2.26.40.  Annemiek Jannink en Marlies Kruidhof hadden ingeschreven voor de 21km maar onderweg besloten ze samen door te gaan voor de 30km samen met Wim Kloek.  Marco Bokxem is bedreven in trails en langere afstanden en liep deze zware 30km in 2.55.07. Annemiek, Marlies en Wim gingen samen verder op de 30km en finishten dan ook direct achter elkaar. Annemiek in 3.12.20, Marlies in 3.12.22 en Wim in 3.12.23.

City-run Nijverdal

Zondagmiddag was in Nijverdal voor de 6de maal de cityrun. Ook hier waren er diverse afstanden, voor de jeugd, G-lopers, 5 en 10km. De 10km was vooraf de 5km en voor de langste afstand moesten de deelnemers 4 ronden door Nijverdal lopen en dus de 5km 2ronden. De organistatie wilde graag een officiële status als wedstrijd hebben en daarom was gekozen om het parcours gecertificeerd te laten registeren. Dat betekende dat zowel de 5 en 10km zeker de afstand waren. Een officieel gecertificeerde hardloopwedstrijd is een evenement waarbij het parcours en de organisatie voldoen aan specifieke normen en regels die zijn vastgesteld door nationale en internationale atletiekbonden, zoals World Athletics (voorheen bekend als de IAAF) in internationale context. Deze normen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de race eerlijk en consistent is voor alle deelnemers, en dat de prestaties kunnen worden erkend en vergeleken met andere races over de hele wereld.

In lekker najaarszonnetje liep Adri Deemter over de 4 ronden zijn 10km wedstrijd en wist na een vlakke race over de 4 ronden een tijd neer te zetten van 45.10 en finishte hiermee in de categorie 55+ als 6de.  Willeke Tieltjes had besloten hier een 5 km te lopen om te kijken hoe de vorm was na een kleine blessuretijd. De deelname aan de 5 km was overweldigen en dit zorgde zeker ook voor goede tijden doordat de atleten elkaar naar goede prestaties brachten. Na 2 pittige ronden kwam Willeke op de 5km als 6de  in de categorie 35+ over de finish in een tijd van 23.35.