Vechtdallopers actief in Bergentheim, Ommen en Reutum

jun 23 2023

Vechtdallopers actief in  Bergentheim en Ommen

Al jaren is de feestweek een groots sportfestijn voor alle bewoners van het dorp Bergentheim. Maar op de vrijdagavond mogen veel buitenstaanders meedoen aan de Banthumloop met de vele afstanden waarin een snelle tijd gegarandeerd staat. Op de 5 km stonden Ingrid Korblet, Gert-Jan Meinen, Hendri Godeke en Marco Bokxem aan de start. Marco had als doel zijn dochter helpen naar een goede eindtijd nu zijn voor het eerst meeliep op de 5km.

De warmte die al weken heerst was ook vanavond een tegenstander voor de lopers. Ingrid wist ondanks dit toch naar een tijd te lopen van 26.01 en finishte als 7de dames 40. Hendri Godeke had nu eens niet voor de langste afstand gekozen maar voor een snelle 5km.  Dit ging hem ook prima af en met gemak liep hij naar 23.34 min. Gert-Jan Meinen liet zien dat hij toch weer sneller was als in Emlicheim enige weken terug en finishte als 10de in 23.52  en was hier heel blij mee. Marco had zich verdienstelijk gemaakt als haar en finishte samen met zijn dochter in 32.20 min.

Bissingloop in Ommen

Op zaterdag werd in Ommen ook een hardloopwedstrijd georganiseerd. De afstanden waren hier 5 en 10 mijl. De loop was op het eind van de middag en de warmte was hier in deelname en tijd zeker te merken. Maar de deelnemers die er wel waren deden uitermate hun best op het goed georganiseerde evenement. Op de 5 mijl waren er 2 heren actief, Marcel Hulst en Dick Kampjes. Dick is actief bezig om zijn snelheid te vergroten en had dus bewust gekozen voor de 5 mijl. Niet onverdienstelijk want hij finishte als 3de bij de mannen 50 in 37.26 . Marcel had al jaren geen wedstrijd meer gelopen en had dus wel bijzonder zware uitgekozen. Maar in 46.28 min had hij ook goede tijd neergezet. 10MIJL

Op de langste afstand stonden ook 2 deelnemers, Jolien Jansen en Hendri Godeke. Het werd wel heel zwaar voor de deelnemers op deze 16,1km maar Jolien wist hier toch een podiumplaats te behalen. Zij finishte als 2 de dame in 1.27.20. Bij de heren wist Hendri, de dag ervoor nog een 5 km lopend in Bergentheim, het prima te doen. Hij kwam in 1.18.05 als 11de over de finish bij de mannen 35.

Reutum

Zondag werd er zeer vroeg in Reutum een hardloopwedstrijd gehouden. Vooraf konden de deelnemers een licht ontbijt nuttigen en nadien koffie, water en een versnapering. De naam van de loop is ook bijzonder Dom Vandan loop. Deze gezellige loop heeft meerdere afstanden zoals 5-10 en 21 km. De route leidde de mensen door mooie natuuromgeving van Reutum. Op de 10 km nam Rob Somsen deel en en hij wist en de warme ochtendkrieken naar een goede tijd te lopen van 52.19. Danieke van Dijk en Marco Bokxem hadden  besloten om hier de lange afstand te doen. Danieke had last van de warmte maar liet zich niet uit het veld slaan en finishte in 2.12.12. Marco wist met de mooie omgeving wel raad en in een mooie tijd van 1.49.37 wist hij over de finish te komen.

.