Vechtdalloopster Mandy Maas verrast met 2de plaats in lentezon Kastelenloop te Vorden

mrt 4 2018

Zondag werd er in Vorden een hardloopfestijn georganiseerd waar veel lopers die op weg zijn naar een marathon hun training van 30km maken. De omstandigheden op deze zondag was bijzonder. Na een lange extreme koude periode sloeg de lentezon toe. Het werd zelf boven de 12 graden waardoor de hardlopers het flink zwaar kregen.  De loop kende 3 afstanden, 10km,Halve Marathon en 30km.

Op de 10km liep Adri Deemter in een stabiele race keurig naar een tijd van 43.34 minuten en finishte als 6de. Op de Halve Marathon liep Carla Geesink en maakte waar dat zij goed is op langere afstanden, zij finishte in 1.50.51. Haar partner Eddy Geesink behaalde een 3de plaats bij de mannen 55 in een tijd van 1.40.47. Gerda Kloek wist bij de dames 55+ een 2.08.56 te behalen.

Op de 30km werd de afstand voor veel deelnemers te warm bevonden en waren en diverse uitvallers onderweg . Toch zaten de Vechtdallopers prima in de race.  De 30km is de voorbereiding op de marathon van Rotterdam en Enschede. Bij de dames senioren wist Mandy Maas  in haar prille hardloop carrière zelfs al een podiumplaats te behalen door als 2de te finishen  in een tijd van 2.37.43. Zelf gaf zij hier aan dat het heel gemakkelijk ging. In dezelfde categorie dames kwam Sharon Dekker als 13de over de finish in 2.44.58. Miranda van de Berg moest na 20km stoppen omdat haar blessure aan de knie te veel opspeelde. Bij de dames 35  kwam Marlies van Dijk Brouwer als 13de over de finish in 2.46.21 en bij de dames 45,  Anita Deemter Weits als 15de   in 2.49.53.

De heren wisten dit jaar flinke te verrassen met persoonlijke records en in aanloop naar de marathon geeft dat goede hoop. Gert van de Belt was bij de heren 45+ als 2.22.11 als 19de over de finish met een pr van 2,5 min er af. Dick Kampjes kwam in 2.22.49 direct er achter aan met een pr die hij 3,5 min scherper stelde. Gert Jan Meinen wist met een tijd van 2.44.57 goed te finishen.