Uitstekende prestaties op de langere afstanden Vechtdallopers

dec 3 2023

Nijeveen

Zaterdag was er in Nijeveen de jaarlijks terugkerende halve marathon van Nijeveen. Het parcours is rond het dorp over de lange vlaktes van Overijssel. Toch komen daar veel lopers op af omdat al jaren blijkt dat je er echt snelle tijden kunt neerzetten. Victor Kaal en Marco Bokxem hadden beiden besloten dat hier een snelle tijd gelopen moest worden om de vorm van de laatste tijd goed weer te geven. Victor wist heel duidelijk wat hem te doen stond, niet alleen de tijd maar ook een podiumplaats zat in het verschiet. Met een goede start, vlakke race wist hij naar een 2de plaats bij de mannen 50+ te lopen met een PR in 1.23.43. Marco is een loper die liever trails loopt maar die parcours was dus het tegenovergesteld, vlak en weg. Maar dat weerhield hem er niet van om flink gas te geven en met succes. Hij kwam als 10de bij de mannen 40+ over de finish in 1.43.21

Marathon Valencia

Zondag werd in het mooie Valencia in Spanje onder een strakblauwe hemel de marathon gelopen. De marathon gaat geheel door de stad en heeft altijd een groot deelnemersaantal. De start is op de brede boulevard en hij finisht in het grote Colosseum die lijkt op een boot.  Dit jaar waren er 32569 deelnemers gestart. Carla en Eddy Geesink hebben de smaak van de lange afstand te pakken en wilden hier graag weer goed pieken. Gezamenlijk waren ze van start gegaan en halverwege zaten de snelle tijden er al goed in, halverwege op de halve marathon 1.53.27.  Na 25km ging Eddy langzamerhand versnellen om zo weg te lopen bij Carla. Eddy wist de versnelling goed door te zetten en elk volgend km ging sneller. In een mooie tijd van 3.41.15 kwam hij stralend over de finish. Carla op haar beurt wist haar vlakke race goed vol te houden, elke km bleef dezelfde km tijd en liet het gejuich van het publiek goed smaken. In een mooie PR kwam zij over de finish van de 42,2 km in 3.49.38