Traditionele oudejaarslopen door Vechtdallopers

dec 31 2023

Crosscompetentie Hoonhorst

In Hoonhorst werd een crosswedstrijd georganiseerd die onderdeel was van meerdere crossen. Het parcours was niet gemakkelijk dit jaar door de vele regen maar dat paste mooie in de beleving van een echte cross, hard werken voor de atleet. Loes Koppenaal had zich ingeschreven voor de 10km. Ze had nog niet veel ervaring in de wedstrijden en helemaal niet op zware crossen. Maar moedig liep zij over de modderige en glibberige paden, over sloten springend en ook nog mooie hindernissen waarover heen gesprongen moest worden, de hekken. Maar ondanks alles kwam zij als 13de over de  finish in 1.04.45. Hiermee was zij zeer tevreden.

Oudjaarsloop Hasselt

In Hasselt was de traditionele dorpsloop. Deze was door het dorp en bevatte 2 afstanden , de 4 mijl of 8 mijl. Marco Bokxem had voor de langste afstand gekozen de 16,2 km. Met zijn muziek mee wist hij op de openvlakte goed door te lopen en kwam als 17de over de finish bij de mannen 40+ in 1.00.38. Hiermee had hij een goed jaar afgesloten met veel kilometers vooral op de trails.

Oudjaarscross Vorden

Victor Kaal wilde het jaar uitlopen met een wedstrijd. Deze was er voor hem in Vorden, de oudjaarscross. Hij had ook besloten de langste afstand te lopen namelijk de 15 km. Het was hard werken voor de atleten om de drassige ondergrond maar met voldoening wist hij deze afstand te overbruggen in 1.04.02. Hij was hiermee de 4de atleet bij de categorie 45+. Maar met voldoening keek hij terug op een goed hardloopjaar met vele PR’s.