Podiumplaats Vechtdalloper Henk Biesterbos in cross Ommen

mrt 5 2023

Vechtdalcrosscompetitie Ommen

Zaterdag werd vanaf de Ommer atletiekbaan de 3de wedstrijd in de Vechtdalcross competitie  georganiseerd. Het parcours liep door het Ommerbos met de veel kleine heuveltjes. Henk Biesterbos had alle voorgaande edities meegedaan en nu was hij bij deze 3de cross 1 van de favorieten bij de 60+ categorie. Met bekeken lopen maar wel met volle snelheid liep Henk naar een 2de plaats op deze cross en kwam over de finish in 48.13 min. Hiermee wist hij tevens de 1ste plaats te bezetten van het overall klassement.

Vorden

In Vorden werd de 8 kastelenloop gehouden in een bosrijke omgeving langs de acht kastelen die het dorp rijk is. In iets frissere omstandigheden moesten de atleten hun afstand dit jaar overbruggen. Diverse Vechtdallopers hadden besloten hier hun test voor de marathon te doen om de 30km.

21,1 km

Joukje Ringeling besloot hier haar 1ste ½ marathon te lopen. In volste vertrouwen met haar gedane trainingen liep ze heel constant en makkelijk naar de finish in kwam binnen met een PR van 1.58.58.  

30km

Op de langste afstand werden de deelnemers getoetst voor hun training richting de marathon van of wel Enschede of Rotterdam. Bij de dames waren het Annemiek Janniek, Marlies Bouwman en Tessa Krops die hier hun test probeerden goed neer te zetten. Tessa Krops is al aardig bekend met de langere afstanden en wist heel strak naar een tijd te lopen van 2.25.50. Annemiek Jannink ging in op deze 30km voorzichtig van start en wilde vlak lopen. Dat ging prima en in 2.34.24 kwam zij over de finish. Marlies Bouwman liet weten dat dit voor haar makkelijk race was op deze 30km en liep naar een tijd van 2.49.09 

Bij de mannen bleek de ervaringen met de wedstrijden van de laatste tijd geen windeieren te leggen. Stephan Bontekoning ging voortvarend van start en ging mee in een snellere groep. Na 13 km moest hij deze lossen en moest hij verder de kilometers alleen maken. Toch waren de tussentijden die hem goed hielden en in een dik PR, moegestreden, kwam hij over de finish in 2.01.22.  Victor Kaal ging behouden van start op deze langere afstand. Maar gaandeweg ging het steeds beter en met een goede tijd van 2.04.33. Roy Hooiveld gaat op weg naar zijn 1ste marathon en deze 30km. Door goed gebruik te maken van de drinkposten en de gelletjes ging hij voor zijn doen gemakkelijk naar met een PR over de finish in 2.04.43. Voor Peter Ringeling was het ook een toets richting zijn 2de marathon. Met zeer goede tussentijden op de 10km en 21 km ging hij ook naar een PR tijd over de finish in 2.22.46.