Podium en pr festijn Vechtdallopers in diverse wedstrijden in de regio.

sep 18 2016

Het weekend stond weer bol van diverse hardloopwedstrijden. Vrijdagavond in Bergentheim de Baltseputteloop. William van Eeken wist hier weer een podiumplaats te behalen, een 2de plaats in 16.46 min. Janiek Godeke, voor haar goede doel lopend, werd 5de in 24.20 min. Op de 10km wis Ingrid Korblet als 2de dame over de finish te komen in 53.08 min. Op deze 10km wist Rik Bouwman naar een PR te lopen in 48.56 min en Martijn Steenbergen in 54.29 min.

Zaterdag werd net over de grens de Meulenlauf in Laar georganiseerd. Deze loop over ronden van 2,5 km door het dorp weet vele goede lopers uit zowel Duitsland en Nederland naar zich toe te halen. Op de 5km was het Rob Somsen die bij de mannen 50+ een 2de plaats wist te bemachtigen in 21.41 min. Op de 10km waren het de zusjes Dekker die indruk maakten. Beiden zijn in training voor de marathon van Berlijn die aankomend zondag gaat plaatsvinden. Deze wedstrijd gebruikten zij om te kijken hoe de snelheid en vorm is. Rosan wist met een dikke pr van meer als 3 min te finishen als 2de in 44.09 min en Sharon met een pr in 47.15 min. In deze vorm moet de 42,195 km wel goed gaan. Bij de mannen senioren kwam GertJan Meinen als 10de binnen in 46.39 min. Bij de mannen 50+ was het Gert van de Belt die als eerste de streep in deze categorie passeerde in 40.20 min. Dit was voor hem ook de eerste maal het hoogst behaalde ereschavot. Bij de mannen 55+ werd Adri Deemter 2de in 41.29 min. en Martien Kuilder 5de in 47.15 min.

Wim Jongsma, zeer actief op de triatlons wist in Vroomshoop indruk te maken. Op de 1/8 ste triatlon wist hij met een sterk eindschot een 11de plaats in 1.03.30  te verschalken

In Almelo was een groot loopfestijn georganiseerd met vele afstanden. Alle afstanden konden zich verheugen op flinke deelname. Miranda van de Berg liep hier haar 5 km en finishte in 24.05 als 13de maar met haar team wist zij bij de bedrijven loop als 3de te eindigen.

Een van de grootste lopen van Nederland, de Dam tot Damloop in Amsterdam, een afstand over 16,1km, waren Sandra Polhaar en Jan BroekRoelofs deelnemers. Sandra liep bijna een vlakke race en finishte in 1.29.01. Jan liep over deze afstand 1.32.05.