Mooi wedstrijd weekend zorgt voor podiumplaatsen Vechtdallopers

mei 26 2024

Het hardlopen is mateloos populair en dat is te merken aan de deelname aan de vele wedstrijden die overal worden georganiseerd. Sommige wedstrijden worden zelf verrast door de massale inschrijvingen en moeten voortijdig deze sluiten.

Amersfoort

Op zaterdagochtend werd in Amersfoort tijdens het hardloopweekend met veel wedstrijden een oefenmarathon georganiseerd om te kijken of dit in de toekomst iets kan zijn voor Amersfoort. De deelnemers mochten nu op hun eigen tempo de 42,195 meter afleggen. Danieke van Dijk had zich terdege goed voorbereid met vele weken training om hier haar 1ste marathon te lopen. De omstandigheden waren heel goed, niet te warm en droog. Met een vlakke race wist zij naar een 1ste plaatst te lopen in 4.13.23 maar wel dient hier worden opgemerkt dat de deelnemers 43 km hadden gelopen.

Klazienaveen

Het Drentse loopfestijn werd dit weekend in Klazinaveen gehouden. Deze loopfestijn omvatte vele wedstrijden, 5,10,21,1 en 4 mijl. Voorheen was hier ook een marathon erbij. Op de 4 mijl had Peter Ringeling zich ingeschreven voor zijn werk. Zijn doelstelling was on de leerlingen van zijn school goed voor te blijven op deze 6,4 km. De vorm van Peter was uitstekend en in deze wedstrijd liet hij dit ook goed zien. Met een PR, zijn eerst podiumplaats 3de plaats als hardloper bij de mannen 40 en de leerlingen voorgebleven finishte hij in 27.14.

Hengelo

In Hengelo Gelderland werd op zondag een halve marathon georganiseerd, de Quintusloop. Deze loop over 5,10 en 21,1 km ging door de achterhoek rondom Hengelo.  Op de langste afstand had Marco Bokxem zich ingeschreven. De lopers hier hadden wel veel last van de warmte en dat was ook te merken in de tijden. Marco wist hier toch nog naar een 1.55.58

Meppel

De Meppel City Run is een hardloopwedstrijd van 4 of 8 Engelse mijl door Meppel, met de start en finish in de historische binnenstad. De Meppel City Run is voor de 11de keer georganiseerd door de Atletiekvereniging de Sprinter. De aanmeldingen voor deze wedstrijd was zo massaal dat de inschrijvingen al vroeg zijn gestopt en er zelfs een zwarthandel ontstond in doorverkoop. Marlies Hofman had zich ingeschreven voor de 4 mijl, 6,4km. De start van deze loop was door de hoeveel lopers chaotisch waardoor vele deelnemers de 1 km wandelend moesten starten. Zo ook Marlies. Maar toen ze eenmaal op gang was ging het tempo flink omhoog. Met een PR om deze afstand, 3 minuten verbetering om vorig jaar kwam Marlies over de finish in 33.46.