Mooi loopweekend voor Vechtdallopers met PR's

feb 4 2024

RunforestrunOmmerland

Zaterdagmorgen gingen enkele dames van de Vechtdallopers deelnemen aan de RunforestrunOmmerland. Deze run ging zoals vermeld door, om en langs het Ommerland camping, de bossen richting Beerzebulten en natuurlijk het Bostheater. Er kon gekozen worden voor de afstanden 10, 21 of 44km. De overvloedige regenval van enkele weken terug was nog niet verdwenen en daar kwamen de deelnemers achter tijdens het lopen. Dit maakte dat het best zwaar werd voor de deelnemers, door het water ploegen naast het mooie zand onderweg.

Marlies Hofman had gekozen voor de 10km en dat ging haar prima af ondanks het zware parcours, zij kwam binnen in 1.07.00. Sandra Groenewold ter Wies had ook voor de 10km gekozen en liep op deze afstand 1.20.00. De andere dames hadden gekozen voor de 21 km. Annemiek Jannink en Danieke van Dijk liepen samen op en overbrugden de afstand in 2.06. Dorien Faber, Jolande Nanning en Yvonne Kruidhof hadden ook besloten samen deze afstand te doen en heel gezellig onderweg genieten van het parcours. Ze kwamen over de finish in 2.28 minuten.

Midwintermarathon Apeldoorn

De 49steMidwintermarathon deed zijn naam geen eer aan, geen winter, maar warme temperaturen en voor de langere afstand wat regen. Maar de deelname was overweldigd goed op alle afstanden. Hierdoor werd mede de sfeer, naast de toeschouwers, uitstekend omdat de lopers elkaar stimulerend naar snelle tijden. En dat op een parcours dat best heuvelachtig is maar wel in een mooie omgeving. De zondag stond in het teken van de 16,1 km en de 25 km. Ook de Vechtdallopers stonden goed vertegenwoordigd op de afstanden aan de start en dat de vorm voor velen er is was wel duidelijk door de diverse PR’ s die gelopen werden.

Op volgorde van binnenkomst aan de hand van de tijden ging het als volgt: Als senioren: Sandra Schlepers met een PR in 1.22.30, samen over de finish Miranda van den Berg met een PR in 1.27.11, Linda van den Berg met een PR in 1.27.09 en veterane 40+ Marianka Courtz die samen met haar man Freddy liep kwamen samen binnen in 1.44.48.

Bij de heren wilde Victor Kaal zijn podiumplek opeisen en met de vorm die hij heeft gaf hij dan ook vol gas op de 16,1 km. Dit resulteerde in een PR en 1steplaats bij de mannen 55+ in 1.02.48. Adri Deemter liep bij de mannen 60+ naar 1.16.07.

25km

Op de langere afstand werd ook heel goed gelopen. Carla Geesink liep heel sterk in finishte met een PR in 2.08.54. Bij de heren was het Dick Kampjes die iedereen verraste door met een dikke PR over de finish te komen in 1.55.27. Eddy Geesink wordt steeds beter op de langere afstand en finishte, met een PR in 2.02.20. Hendri Godeke finishte in 2.12.36 direct gevolgd door Jan Haarman met een PR in 2.11.44 en Harry Schepers met een PR in. Jan Broekroelofs maakte het feestje compleet en finishte in 2.15.19

Wooldereslopen Hengelo

In Hengelo werd de 2de loop van de wijkloop Woolderes gehouden. Deze lopen worden door MPM al jarenlang georganiseerd en het parcours is nog steeds dezelfde en deze loopt door het buitengebied van Hengelo. Stephan Bontekoning had vorig jaar hier ook goed gelopen en dit jaar wilde hij hier zijn vorm mee opbouwen. De eerste in Januari had hij goed gelopen en deze keer was hij toch iets sneller. Hij finishte in een tijd van 1.02.03. Hiermee maakte hij een stijgende lijn in zijn hardloop vorm.