Lange wedstrijden weekend Vechtdallopers

sep 3 2023

Loopfestijn Dalfsen

Zaterdagmiddag werd het jaarlijkse loopfestijn in Dalfsen gehouden. Bijna was deze loop geschrapt vanwege dreigend te kort aan vrijwilligers. Maar met veel publiciteit is dit toch in orde gekomen. De afstanden die hier gekozen konden worden waren de 5,10 en 21,1 km. Victor Kaal had besloten om de ½ marathon te lopen in voorbereiding op de marathon van Amsterdam in oktober. Van te voren had Victor besloten om een hele vlakke race te lopen zonder diep te gaan. Dit was in de wedstrijd geod te zien en hij finishte in zijn categorie 50+ in 1.30.52. Vlak achter de nummer 3 waar hij totaal geen weet van heeft gehad. Wel was hij zeer tevreden met het verloop.

Trail Goedefroy in Bouillon

Marco Bokxem had besloten wat verder weg te gaan voor een trail op de zaterdagmiddag. Deze trail over meerdere afstanden is zeer pittig door alle heuvelwerk en bospaden. Marco had gekozen voor de 30km. Hij was nog wat behouden vanwege de knok-out van een week eerder bij de Aquaklimcross waar hij werd gestoken door een bij. Maar gaande weg de wedstijd kwam hij in zijn ritme ondanks het zware parcours. In een tijd van 4.13.46 kwam hij als 70ste over de finish

Marathon Munster

Zondag was de Volksbank Munster Marathon. Deze loop door en rond Munster stond voor de 21ste maal op de agenda. Voorheen was er veel samenwerking met de Enscshede Marathon. Stephan Bontekoning had spontaan besloten om hier aan deel te nemen. Over de afstand van 42km n 195 meter deed hij bij deze marathon in 3.07.21 10 en behaalde plaats 132.