Goed hardloopweekend Vechtdallopers

nov 19 2023

Zwarte Dennen cross nat en modderig

Zaterdag werd er in Staphorst de Zwarte Dennen cross georganiseerd. Deze loop is de 2de in de serie voor de Vechtdalcrosscompetitie. De deelnemers werd het niet gemakkelijk gemaakt omdat de regen van de afgelopen weken de ondergrond al heel slecht had gemaakt waardoor er vele modderpaden waren maar de nieuwe koude regen die viel was nog vervelender. Toch stonden er vele deelnemers aan de start. Vanuit de Vechtdallopers waren er 4 aan de start. Bij de dames waren het Marlies Hofman, Ingrid Korblet en Willeke Tieltjes. Rob Somsen was er bij de heren aanwezig. Allen liepen de 5 km.  Marlies Hofman kwam bij de dames senioren in 28.08 over de finish als 21ste. Willeke wist zich goed staande te houden en kwam in een tijd van 24.21 als 6de over de finish bij de dames 40+. Ingrid had meer moeite met het glibberig parcours en kwam in 26.35 als 10de over de finish.

Ro Somsen liep tussen de heren 50+ en die vertegenwoordigen veel lopers bij de wedstijden. Rob kwam verdienstelijk als 19de over de finish in 26.20.

Alfa Bear trail Schinnen

In en rond Schinnen in het Zuid-Limburg Heuvelland werd een lange trail georganiseerd. Ook hier was heel modderig en glad door de vele regenval. Maar er waren ook enkele heuvels waar de deelnemers overheen moesten en dat maakte het extra zwaar voor de deelnemers. Marco Bokxem stond hier aan de start om de ruim 24 km te beslechten. Ondanks de goede trail schoenen was het toch ploeteren en glijden voor de deelnemers als ook voor Marco. Toch wist hij hier goed door heen te komen en finishte in een tijd van 2.46.24. Hij was hier heel trots mee.

7Heuvelenloop Nijmegen

Zondag was het voor meer als 18596 deelnemers een hardloop festijn in Nijmegen. Voor de 38ste maal werd de 7 heuvelenloop georganiseerd met een afstand van 15km. Zoals de naam al klinkt alle 7 heuvelen rond Nijmegen moesten beklommen worden. Al jaren staat deze 15 km bekend als wereld snelste wedstrijd en als jaren wordt het record steeds weer verbroken. Zo ook dit jaar weer met 1 seconde. 8 Vechtdallopers stonden hier ook aan de start. De weersvooruitzichten leken voor het 1ste uur prima maar in de volgende uren zou er meerdere regenbuien vallen wat voor de deelnemers het extra zwaar zouden maken met de wind die erbij stond.

Op volgorde van tijd liepen de heren de volgende tijden : Victor Kaal, met 30seconden sneller als ooit in 58.41; Tom Kappert was voor de 1ste maal hier aan de start en kwam keurig in 1.00.26 over de finish.  Roy Hooiveld, onlangs vader geworden, wilde kijken wat lukte en kwam in 1.05.21; Adri Deemter, vrij stabiel in jaren in 1.09.34; René Meijer maakt een enorme vooruitgang mee en finishte in 1.12.47; Jan Haarman wist zijn tijd te verbeteren en kwam in 1.15.36 binnen; en in de regen ging het verder, Richard Everhardus wist dat zijn tijd van vorig jaar uniek was maar behaalde een goede tijd in 1.16.13 en Harrie Schepers verraste zichzelf en kwam binnen in 1.16.26. Alle heren waren zich content met deze prestaties.