35ste Diepe Hel loop feestje voor de hardlopers, podium voor Victor Kaal

okt 29 2023

35ste Diepe Hel loop feestje voor de hardloperspodium voor Victor Kaal

Zondagmiddag werd in prima omstandigheden vanuit Nijverdal de 35ste DiepeHel loop georganiseerd. Jaarlijks wordt het startpunt gewisseld van plaats dan in Nijverdal en dan in Holten. Nu was het de beurt aan Nijverdal. Deze had niets aan het toeval overgelaten en een prima parcours opgezet. De nachtloop van 6,4 op zaterdag en op zondag de jeugdlopen en de 10 en 21,1 km. Deze lange afstanden gingen over de Holterberg met diverse hoogte verschillen en waar het zwaartepunt ligt in de DiepeHel van 10%. Voorheen was het de 16km die hier de scherprechter is was maar nu is het de snelheid op de 10km. De langste afstand 21,1 km ging wel heen en terug. Dit start en finish in Nijverdal en dus wel de DiepeHel als afzien moment. Onderweg kan je genieten, mits je daar tijd voor hebt, van de mooie heidegebieden.  Ook 12-tal Vechtdallopers hadden zich ingeschreven voor deze jubileumloop.  

10km

Bij de dames liep Marlies Kruidhof sterk en wist een mooie PR te lopen in 47.49, gevolgd door Willeke Tieltjes die meer als 2 minuten van haar PR er af liep en over de finish kwam in 48.53. Meike Kuik, juniordame had zich verheugd op een goede tijd maar het zware parcours is wel een scherprechter voor elke hardloper maar zij wist toch heel sterk terug te komen en finishte in 50.06. Ingrid Korblet is weer richting goede vorm aan het komen en in loop liep ze gemakkelijk door en finishte in 53.26. Marlies Hofman liet zien dat stabiel doorlopen je zelfs naar een goed PR kan brengen en finishte in 55.37. Marielle Kuik wist zich goed staande houden in het massale gedrang van alle hardlopers en wist heel goed naar een 1.00.55 te lopen.

Bij de mannen was het Victor Kaal die een grote verrassing werd, hij wist na zijn marathon van Amsterdam 2 weken terug, zijn goede vorm te tonen en kwam in zijn categorie als 2de over de finish in 39.12. Adri Deemter kwam net iets te kort voor het podium en finishte bij de mannen 60 als 4de in 45.52.  Harrie Schepers had zich als doel gesteld hier goed te lopen en dan dit als generale voor de 7HVLoop in Nijmegen te doen. En met succes want hij kwam met een PR over de finish in 49.46. Harm Diek wist zichzelf zeer goed te verbazen door op deze zware 10km toch een PR te lopen in 1.00.31.

½ marathon

Voor de langste afstand op deze middag hadden zich 2 mannen ingeschreven. Zij moesten dus 2 x door de DiepeHel lopen want de start was nu in Nijverdal naar Holgen en na 10,5 km omdraaien en weer terug naar Nijverdal. Marco Bokxem wist zijn krachten goed te verdelen in deze zware wedstrijd maar dat komt ook door zijn vele wedstrijden op de langere afstanden. Hij wist zelf in de laatste 5 km sneller te zijn dan in de 3 voorgaande 5km en in 1.43.22 kwam hij over de finish. Henk Biesterbos had de laatste tijd geen lange afstanden meer gelopen maar wilde deze loop niet aan zich voor bij gaan. Met een flinke krachtsinspanning wist hij toch iets sneller te zijn dan vorig jaar en kwam in 1.47.18 over de finish.