Vechtdallopers weer actief na de vakantie

aug 26 2018

Zandstrooierloop in Schoonebeek

Vrijdagavond werd er in Schoonebeek de Zandstrooierloop gehouden, georganiseerd door de plaatselijke loopgroep Schoonebeek.

Onder goede weeromstandigheden deden161 deelnemers mee op het vernieuwd parcours. Rob Somsen deed mee aan de 5km, verdeeld over 2 ronden. Met een voorzichtige start wist hij na één kilometer goed in zijn ritme te komen, Na de tweede ronde kon hij het tempo goed vasthouden en de laatste 500 meter versnelde hij in een spannende sprint met een Duitse atleet en kwam over de finish in 22:43 min.

Aquaklimcross in Sibculo

Zaterdag 25 augustus was alweer de 21e editie van de Aquaklimcross. Deze unieke hardloopwedstrijd/trailrun kent een ronde van 3 kilometer met maar liefst 10 steile zandhellingen en 3 waterpassages.Voor Geke Tempelman was dit de eerste keer dat zij met deze wedstrijd over 3km mee deed en wist dus niet precies wat haar te wachten stond.

Het was vanaf het begin zwaar, gelijk door het water en de 1e heuvel op. De krachten moesten goed worden verdeeld in de wedstrijd en dat lukte haar goed en uiteindelijk wist zij de finish te halen in een mooie tijd van 21.50.