Vechtdallopers sterk in barre cross omstandigheden in Vroomshoop

jan 18 2017

Zaterdagmiddag werd voor de 3de maal de Zandstuve boslopen gehouden in Vroomshoop. Deze cross is onderdeel van enkele crossen waaraan hardlopers deel dienen te nemen om uiteindelijk in het eindklassement te worden opgenomen. Afgelopen zaterdag waren de omstandigheden zwaar, natte sneeuw en kou waaraan de deelnemers werden onderworpen.
Op de 5 km ontspon zich net als voorgaande keren een stevig strijd om de podiu...m plaatsen. Gerda Kloek ging behouden van start in haar klassement 50+ maar gestaag wist zij de tegenstanders voor bij te lopen. Tot haar eigen grote verbazing behaalde zij een 2de plaats in deze cross in 28.01 min. Bij de mannen 50+ is het René de Boer die zich duidelijk laat gelden in de wedstrijden in deze categorie heren. In deze cross liet hij dan ook duidelijk zien dat hij de lijn van overwinningen wil doorzetten. In een krachtige pas snelde hij naar de overwinning in 21.42 min.
Op de langste afstand de 10 km stond Geke Tempelman aan de start. Over het zware parcours moest flink geploeterd worden om maar niet uit te glijden. Met haar 4de plaats in 58.24 minuten was Geke dan ook zeer tevreden.