Vechtdallopers scoren goed

okt 6 2019

Halve Marathon Oldenzaal
Zondag werd in Oldenzaal over diverse afstanden een hardloopwedstrijd gehouden. Het pronkstuk is de halve marathon, de langste afstand, over 21,195 km. Deze brengt de deelnemers door het mooie glooiende Twentse landschap en kent diverse ‘hoogtepunten’: de Tankenberg, de Wilmersberg, de Hakenberg en de Paasberg. Door deze hoogteverschillen is het misschien niet de snelste halve marathon in de regio, maar zeker wel de mooiste! 

Voor de deelnemers van de Vechtdallopers was deze wedstrijd ook een onderdeel voor de voorbereiding van de marathon van Amsterdam over 2 weken. De deelnemers werden wel geconfronteerd met kou maar niet met regen. In een mooie vlakke race werden er goede rijden neergezet. Sandra Polhaar is in voorbereiding op New York en liet zien dat er een goede opbouw is door met een PR in 2.09.58 te finishen. Dick Kampjes zette bij de mannen 40 een tijd neer van 1.38.36, met direct daarop gevolgd, met een PR Marco Bokxem in 1.40.00. Bij de mannen 50 zette Martien Kuilder de lijn door van steeds beter te lopen en kwam binnen in 1.49.00.

Zuidwolde Bikkelloop
Voor de 15de maal werd in Zuidwolde de Bikkelloop georganiseerd. De loop met diverse afstanden heeft zich  de laatste jaren goed laten zien door de snelle tijden die er gelopen werden. In de loop van dit jaar was de deelname minder dan voorgaande edities doch er was wel kwaliteit aan de start. De deelnemers hadden dit jaar meer last door de wind. Diverse Vechtdallopers deden mee waaronder bij de dames Karin van de rMeulen sterk liep en in 24.39  finishte. Bij de mannen was het  Richard Everhardus, die in 24.07 over de streep kwam met direct achter Christiaan den Hartog in 24.10. Gertijm van der Meulen liep naar 24.34. Eelco Helmich wist het vijftal mannen compleet te maken door in 27.43 te finish in zijn nieuwe shirt.

Parc Sandur te Emmen
In Emmen werd zondag rond de waterplas het ParcSandur een wedstrijd georganiseerd. Jos ten Have liep de 10 kilometer in een tijd van 51:13