Vechtdallopers op het podium in Vroomshoop

feb 24 2019

Trailrun Sleen

Zaterdag werd er rondom Sleen een trainrun gehouden. Een wedstrijd, de Wildman Trailrun, over een lange afstand in een flink geaccidenteerd terrein en vele hindernissen.  Rob Somsen had gekozen voor de afstand over 16 km. Dat het een trail was met hindernissen kwam hij ook achter. De deelnemers dienden zelf ook heel scherp op te letten waar ze langs moesten lopen.  Vooral omdat er meerdere afstanden zijn is mis lopen zo aan de orde. Ook Rob overkwam dit.Toen Rob over de finish kwam had hij dan ook 22km gelopen in plaats van de 16km. Zijn tijd was 2:03

Halve marathon van Vroomshoop

Zondag werd in Vroomshoop een loopactiviteit georganiseerd met meerdere afstanden. De keuze bestond uit 5,10 of 21,1 km maar wel over onverhard terrein. Gert van de Belt had voor de 10km gekozen. Gezien zijn vorm van de laatste tijd kon het weer een goede tijd worden mede door de prima weersomstandigheden. In een vlakke race wist hij naar een 2de plaatst van de mannen 50+ te lopen in 44.06 min.

Bij de langste afstand liepen Miranda van de Berg, Dick Kampjes en Gert-Jan Meinen. In een stralende zon was deze lange afstand op de onverharde paden echt genieten van je sport. Dat was duidelijk te merken aan de goede tijden. Miranda van de Berg liep samen met Gert-Jan. Zij wist zelfs op dit parcours een  PR te behalen met een 2de plaats van de dames in 1.55.00. Gert-Jan Meinen had exact dezelfde tijd. Dick Kampjes wist over deze afstand zeer solide te lopen naar een goede tijd van 1.41.45.