Vechtdallopers laten zich zien in Overijssel.

jul 16 2017

33ste De Lutte Hardloopfestijn
De 33ste hardloopwedstrijd van De Lutte was voor Eduard Helthuis een successtory in zijn nog maar prille hardloop carrière. Deze hardloop wedstrijd kan zich verheugen op internationale deelname en staat altijd garant voor snelle tijden. Ook dit jaar was het geval. Voor Eduard was het een serieuze test om te kijken of hij zijn 10 km kon verbeteren. In een gestage opbouw over de 4 ronden wist hij duidelijk zijn vooruitgang neer te zetten en in een PR van 41.34 min finishte hij als 5de 50+ in zijn categorie.

Urban Trail Zwolle
Zondagmorgen was de allereerste Urban Trailrun in Zwolle. In diverse plaatsen in Nederland zijn ook al trails door de stad georganiseerd. Dit houdt in dat er tussen de 10 – 12 kilometer door de stad wordt gelopen en daarbij loop je o.a. door een aantal gebouwen. En niet de tijd is belangrijk maar het lopend genieten. Men ziet dan dat Zwolle een prachtige stad is. Gerda Kloek en Dick Kampjes waren aanwezig bij de 1ste Urban Trail in Zwolle.

Sfeerverslag door Gerda en Dick:

In Zwolle werden we door een aantal gebouwen gestuurd, o.a. de nieuwe Pathé-bioscoop, poppodium Hedon, gebouw waarin De Stentor zit, boekhandel Waanders in de Broeren, restaurant UNO, Herman Brood Experience en het Thomas a Kempis-college.

De loop was uitstekend georganiseerd. Er werd gestart in waves (500 personen) met een tussentijd van 20 minuten. Maar er gingen geen 500 personen tegelijk van start maar in groepjes van ong. 20 – 25 personen. Hierdoor werden de lopers mooi verspreid over het parcours en ontstonden er geen lange files bij de vele trappen die we moesten oplopen. In diverse gebouwen stond een DJ, een zangkoor, een pianist of iets anders ons muzikaal te ondersteunen.

Na 10.8 km was er een warme ontvangst op het Rode Torenplein. Wij kregen daar een medaille en een ontbijtje. Nog even een foto gemaakt met de tekst “We did it” en vervolgens even lekker nagepraat op een terrasje.

Deze wijze van loop lijkt erop dat het een nieuwe ontwikkeling van recreatief hardlopen gaat worden.