Vechtdallopers laten zich goed zien in wedstrijden

mrt 19 2023

Leek

De voorjaarslopen volgen elkaar vlot op, dit keer was er een halve marathon in Leek. Dit jaar was het helemaal bijzonder omdat het de 35ste maal was dat deze loop werd georganiseerd. Mede hierdoor was de deelname groter. Sander van Hoorn had goede ervaringen in deze loop en wilde nu ook graag weer een goede tijd lopen. Met een vrij constante race wist hij niet te komen naar de tijden uit verleden maar met de tijd van 1.32.20 kwam hij over de finish en was hier zeer tevreden mee.

Hardenberg

Als laatste afsluiting van de winter werd de Oldemeijercross georganiseerd. Deze loop telt mee als laatste in de serie van de Vechtdalloopcircuit. Wilde je nog een kans maken voor het eindklassement dan kon je hier nog je slag maken. Op en rond de waterplas was een pittig parcours uitgezet. Rob Somsen had gekozen voor de 6km, Roy Hooiveld en Henk Biesterbos liepen beiden op de langste afstand, de 9km.

Rob had lange tijd geen wedstrijd meer in de benen gehad en ging behouden van start. Hij finishte als 14 in zijn categorie in een tijd van 33.03 min op deze cross.  Henk stond in het eindklassement zeker op het podium alleen welke was nog niet bekend.  Roy wilde graag in zijn woonplaats meedoen in zijn marathontraining kon hij deze mooi meenemen. Met inspaning van verleden week, de ½ van Vroomshoop nog in de benen liep hij toch sterk naar een 11de plaats in 38.18. Henk werd in deze wedstrijd danig op de proef gesteld en moest flink aan de bak om zijn eindpodium zeker te stellen met de tegenstand in de 60+ categorie. Met flink diep gaan behaalde hij in de wedstrijd een 4de plaats in 44.13 en hiermee stelde hij in de eind overwinning  een derde plaats overall veilig.

Amsterdam

Marco Bokxem had besloten in Amsterdam de KLM Urban Trail te lopen. Deze lopen gaan door de stad en divers gebouwen zoals brandweerkazernes winkels ed. Tijdens de loop is de verwachting dat de deelnemers ook de omgeving in ogenschouw nemen en her en der foto’s’ maken. Met de afstand van 15 km was dit best pittig en in een goede tijd van 1.37 kwam hij over de finish

Stevensloop Nijmegen

Naast de beroemde 7 heuvelenloop in er in Nijmegen nog een bekende en sterk bezette hardloopwedstrijd over diverse afstanden. Voor de zondag stond de 10 en 21,1 km. Op de 21, km nam Victor Kaal deel mede in zijn voorbereiding om de marathon. Met een stevig tempo ging hij hierin dan ook van start. Met een gemiddelde van 4.05 per km wist hij in een zeer goed tijd te lopen en kwam over de finish in 1.25.59