Vechtdallopers geven visitekaartje af met podiumplaats

okt 2 2016

Zaterdag was het de laatste mogelijkheid van dit jaar voor William van Eeken om een goede tijd neer te zetten op een baanwedstrijd van 5 kilometer. Het tempo in deze wedstijd ging in de eerste kilometers vrij hard waardoor William in de volgende 3 km hard moest werken om bij te blijven. Maar met een mega snelle eindsprint wist hij nog een strakke tijd van 16.25 te en een 3de plaats te bemachtigen.

 

Zondag stond in Oldenzaal een groots loopevenement op het programma. De Huttenkloasloop met diverse afstanden zoals 21-10 en 5 km. De kenmerken van deze loop is heuvelachtig door het mooie natuur en vele deelnemers.  Gert van de Belt, volgende week start hij in de Marathon van Eindhoven, wilde hier een strakke 10km lopen. Daarnaast Waren Anita en Adri Deemter ook van de partij op de 10,1 km. Tijdens de start is het enorm dringen geblazen met de vele deelnemers op de 10,1 en 21,1 km. Gert kwam hierdoor in het begin in de problemen. Adri had zijn positie anders gekozen en kon in een vrij strakke race naar 43.17 min lopen. Gert wist ondanks de drukte bij de start toch heel strak naar de finish te lopen in 44.53 min. Anita wist de 10,1km in een mooie tijd te lopen van 50.25min.

 

Janiek Godeke heeft haar 1½ marathon de afgelopen week in Ecuador gelopen. Deze Muskathlonloop kon meer gekenmerkt worden als een trailrun aangezien het parcours plaats vond in heuvels, rivierbeddingen en obstakels. Met een goede training wist zij zich als 1ste dame en totaal als 5de deze loop succesvol ten einde te brengen. Maar dit was niet haar hoofddoel. Dat was een groot geldbedrag bij elkaar lopen voor “sponsor” kinderen die deze ondersteuning hard kunnen gebruiken.