Vechtdallopers actief in veel wedstrijden

sep 22 2019

Meulenlauf in Laar
Zaterdagmiddag was er in Laar, net over de grens, de 34ste hardloopwedstrijd. Deze loop blijft altijd veel hardlopers aantrekken vanwege zijn gezelligheid die alle inwoners van het dorp creëren. De afstanden die gekozen konden worden waren de 5 en 10km. Op de 5 km, 2 ronden door het dorp kwamen 4 Vechtdallopers aan de start. Bij de mannen 50 wist Gert van de Belt een 2de plaats te behalen in 20.16. Dick Kampjes was bij de mannen 2de in 21.22. Rob Somsen kwam in 22.01 over de finish. Gert Jan Meinen finishte in 23.29.

Op de 10 km, 4 ronden door het dorp,  namen 2 Vechtdallopers deel. Eduard Helthuis streed hard om de het podium te behalen bij de mannen 50 maar kwam net een paar seconden te kort en finishte als 4de in 42.37. Bij de mannen 40 behaalde Marco Bokxem de 1ste plaats bij de mannen 40 in een tijd van 45.22. Martien Kuilder wist heel strak naar 51.22 te lopen op deze afstand.

3de Cityrun Nijverdal
Alies ten Brinke had besloten om hier de 5 km te lopen. Na de dag ervoor had ze de mooie posbank gelopen en hier wilde zij een goede tijd neerzetten. Zij finishte in een tijd van 31.12 min. Henk Biesterbos wilde zijn vorm verder testen en had hiervoor Nijverdal uit gekozen. De lopers hadden veel last van de warmte. Henk liet zich door het publiek en de vrijwilligers goed stimuleren om zijn tempo vast te houden. Hij finishte als 4de bij de mannen 55 in 47.34.

Dam tot Damloop 10 mijl
Zondag was de 16,1 km van Amsterdam naar Zaandam, de Dam tot Damloop. De loop waar 46000 deelnemers aan de start stonden werd dit jaar voor de laatste groepen die zouden starten een teleurstelling. Er mocht vanwege de warmte niet meer gestart worden. Hierdoor waren er meer als 4000 deelnemers de dupe.

Marlies van Dijk wist in deze warme wedstrijd toch heel stabiel te lopen en finishte in 1.28.54

Jan Broekroelofs behoorde tot  de vroege starters en wist te finishen in 1.36.00. Door zijn ervaring had hij bewust gekozen om rustiger aan de doen om geen last van de warmte te krijgen.

Dirty Monkeyrun In Gramsbergen
In Gramsbergen werd in perfecte omstandigheden de jaarlijkse obstakel run gehouden, de zogenaamde Dirty Monkey run. Deze run werd op en rond de combibaan gehouden met veel water en modder. Ester van Dijk stond hier aan de start, eerst in de ochtend met haar kinderen en in de middag met de damesploeg voor de 7,5 km. Het ging niet echt om de tijd maar het meedoen bij de run.