Vechtdalloper John Zuidema loopt sterk in de Texel Trail marathon

feb 18 2018

Het  traillopen is zeer favoriet onder de duursporters van Nederland. Afgelopen zaterdag werd er een trailloop georganiseerd op Texel, dat een paar keer per jaar actief wordt bezocht door hardlopers die willen genieten van de mooie natuur, strand en het zware parcours.

 

Dit jaar was het parcours van 42,195 weer zwaarder gemaakt door er nog een paar extra duinen in te verwerken. John Zuidema had zich ingeschreven voor de marathon en liet zien dat hij goed in vorm is, hij heeft constant tempo gelopen en finishte als 7de  in zijn categorie in een tijd van 4.00.49.  John keek terug op een goede wedstrijd en zijn woorden direct erna waren dan ook: volgend jaar sta ik er weer.

 

Ommer cross

 

Rob Somsen had gekozen voor deelname aan de crossloop in Ommen. Om de vorm op te bouwen had hij besloten de wedstrijd wat ontspannener te gaan lopen en dit resulteerde in een goed verdeelde cross van 5km in een tijd van 23.30 min waar hij 13de mee werd.. Op de 10km was Albert fFransen actief. In deze wedstrijd wilde hij kijken hoe hij stond na enige maanden trainen. In een keurige tijd van 50.49 wist hij de klok te laten stilstaan.