Trailweekend voor Vechtdallopers

feb 12 2023

Trailweekend voor Vechtdallopers

Zaterdag werd en een mooie trailrun over de Archmerberg en Bestermerberg georganiseerd voor de hardlopers. De trail die als titel run-forest-run heeft gaat door de bossen van diverse omgevingen in Nederland waarbij niet de reguliere routes gelopen worden maar juist de tussenpaadjes. Dit zorgt ervoor dat de deelnemers behendig moeten zijn, goed alert op de aanwijzingen en zeker niet als snelste moeten proberen over het parcours te gaan. Vooral de langere afstanden vergen veel krachten van de deelnemers. De bedoeling van deze lopen is ook om te genieten van de omgeving. De deelnemers konden kiezen uit 10,21 of 43 km.

Vijftal Vechtdallopers hadden zich ingeschreven voor dit evenement, 2 op de10 km en 3 op de 20 km. De dames Marlies Bouwman, Dorien Faber en Willeke Tieltjes hadden besloten samen de 21,1 als training te lopen. In het bijzonder zwaar parcours, die zelfs nog over de zandvlakte Sahara ging, werd en stevig door gelopen. Dorien en Willeke finishten in 2.24.43 en Marlies in 2.25. Voor Willeke was het haar 1ste langere afstand en ½ marathon.

De heren Peter Ringeling en Rene Meier hadden besloten de 10km te lopen. Peter kwam op deze parcours tot een goede tijd van 50.15 en Rene in 1.01.29

GroetuitSchoorl

Zondag werd in Schoorl werd de traditionele GroetuitSchoorl gehouden. De loop met diverse afstanden stond nu ook wee in het teken van de Nederlands kampioenschappen op de weg. Dit betekende extra deelname van veel atleten uit Nederland op de toch wel zware parcours maar de garantie van snelle tijden. Danieke van Dijk had gekozen om hier de 10km te lopen. Ondanks de heuvels en het inhalen wist zij een snelle tijd neer te zetten van 48.39.

Een zeer geslaagde HUBO Sukerbiet Trailrun 2023 op zondag

De vorige editie van 2022 was een Trailrun waarbij de weersomstandigheden een extra hindernis was. Maar gelukkig dit keer heerlijk weer om te lopen en (niet onbelangrijk) was het ook aangenaam voor de vele toeschouwers.  Om 11.00u klonk het startschot en gingen de bijna 240 en 2 Canitrailers* van start. Om bijna 25 of ruim 11 kilometer te gaan afzien/genieten op één van de mooiste trailrun-routes van Nederland.  Marco Boxem had besloten om voor de langste route te gaan de 25km.  De route was voor de lopers best pittig door de klimmetjes en hoogtemeters, ook maakte de zachte ondergrond het soms extra zwaar.  Maar de beloning van de prachtige uitzichten maakten het ook zeker de moeite waard om even door te bijten. Het weer, de sfeer en de omgeving, maakte dat het een geweldig mooi evenement is geworden. Marco finishte in 2.15.51