succesvol weekend Vechtdallopers

nov 29 2016

Rene de Boer loper van de Loopgroep de Vechtdallopers heeft wederom gewonnen in de cross.

De wintermaanden staan vol met hardloop crossen in de omgeving. Dit allemaal in voorbereiding voor snelheid op de weg in het voorjaar. In het circuit van de Vechtdal Cross Competitie werd zaterdag 26 november de Zandstuve Bosloop in Vroomshoop gehouden. Over diverse afstanden kon er worden hardgelopen.
Op de 5km was er een podiumplaats bij de 50+ voor Gerda Kloek-Tusveld uit Dedemsvaart..., bij de dames senioren ging Miranda van de Berg haar eerste cross doen. Met een 8ste plaats in 26.04 min. was zij zeer tevreden. Bij de heren, op de 5km vond er een sportieve strijd plaats om het ereschavot. William van Eeken kon goed meekomen met de kopgroep maar moest in het eindgedeelte de krachtiger lopers voor laten gaan en eindigde net naast het podium op plaats 4 maar wel in een hele goede tijd van 17.55 min.
Rene de Boer, uitkomend in de 50+ categorie wist vorige week nog met een supersprint de eindzege op te eisen. Vandaag ging hij als outsider de wedstrijd in en wist alles goed naar zijn hand te zetten. Met wederom een goede eindsprint wist hij gemakkelijk de zege op te eisen in 20.31 min en zijn tegenstanders op ruime afstand te zetten.
Op de langste afstand, de 10km, waren de dames Ingrid Korblet en Geke Tempelman vertegenwoordigd. Ingrid wist bij de dames senioren een 8ste plaats te veroveren in 55.33 min en bij de dames 35+ behaalde Geke Tempelman een podiumplaats. Als 2de finishte zij in een tijd van 56.00 minuten.