Koud hardloopweekend met succes Vechtdallopers

mrt 12 2023

Afgelopen weekend was voor de hardlopers behoorlijk afzien door de omstandigheden. Van afgelaste wedstrijden, behoorlijke vrieskou, nattigheid, modder en omslag in temperatuur. Maar de inzet was er niet minder om.

Woolderesloop Hengelo

Zondag was de afsluitende 4de loop van de Wooldereslopen. Tessa Krops en Stephan Bontekoning hadden voorgaande 3 edities ook meegedaan en stonden stevig in het algemeen klassement. Beiden zijn druk met de voorbereiding van de marathon van Rotterdam op 16 april. Voorgaande dag hadden beiden dus nog een lange duurloop gedaan. Beiden gingen dus ook behouden van start in de koude weersomstandigheden. Tessa wist toch sterk door te blijven lopen en behaalde wederom een PR op deze 15km en finishte als 1ste dame in 1.05.19 en verzekerde zich ook van de 1ste plaatst overall.

Stephan wist ondanks dat hij alleen te lopen kwam sterk door te gaan en finishte als 7de in 58.24 en behaalde hiermee zijn 2de plaatst overall in het klassement.

Grouw Merenloop

Zondag werd in Grouw de Merenloop van Grouw gehouden over een afstand van 14km. Ook was de wind en de nattigheid hier een grote tegenstander. Sander van Hoorn en Tom Kappert hadden besloten hier te lopen. Sander had graag in Haren een ½ marathon willen lopen maar vanwege sneeuw en ijs was deze loop zaterdagmorgen afgelast. Gezamenlijk gingen de heren deze loop van start om ook zo te finishen. Beiden kwamen over de finish in 1.02.47

½ Marathon Vroomshoop

In Vroomshoop werd zondag een wedstrijd over 21,1 km en 10km georganiseerd. Het parcours leidde over wegen, zandpaden, weilanden en te eindigen door het bos. Door de weersomstandigheden was het parcours her der veranderd in glibber en plassen. Ook hier speelde regelmatig de wind de deelnemers parten. Roy Hooiveld is in training voor de marathon van Enschede en wilde zich hier wel testen. In een vooraf besloten tempo ging hij voortvarend van start en wist goed vast te houden. Met een PR van 1 seconde wist hij zijn tijd te verbeteren op de 21,1 km en kwam over de finish in 1.28.33 als 5de senior.

Op de 10km liep Adri Deemter en deze moest de laatste 3 km hard werken op dit lastige parcours om zijn tijd goed veilig te stellen. Hij kwam als 2de 60+ over de finish in 46.40 en was hier zeer blij mee.