Het licht blijft schijnen in de marathon Eindhoven voor Gert van de Belt

okt 9 2016

Crossloop in Vroomshoop
Dit najaar is er weer gestart met het crossloopseizoen. Met de start in Vroomshoop hoopt het Vechtdalcrosscircuit op grote deelname van veel hardlopers.
Om de wintermaanden weer te trainen op hardheid en uithouding zijn deze crossen een goed middel. De Vechtdallopers waren hier ook aanwezig en wisten ook het podium te bestormen.  Gerda Kloek uit Dedemsvaart liet zien dat zij de snelheid ook in de cross bezit en als 50tiger behaalde zijn een 2de plaats in 27.26 min. Rene de Boer weet de zich ook weer te roeren maar kwam een fractie te kort voor een podiumplaats. Geke Tempelman liet zich niet onbetuigd op de 10km en behaalde een 2de plaats in 57.33 min.

 

Marathon van Eindhoven
In Eindhoven was er op zondag een marathon, en wel een zeer goed bezette marathon. Gert van de Belt had zijn zinnen gezet om hier goed te lopen en een aanval te doen op zijn persoonlijke record. In een koude start in de vroege ochtend ging het in de loop van de ochtend naar een zonnig warme verloop. Gert wist met een rustige start in aanvang dit tempo tot 38 km goed vast te houden. Daarna moest hij echt diep gaan maar wist zijn doelstelling te behalen door in 3.28.37 over de streep te komen en daarmee een nieuw pr.

 

4 Mijl van Groningen
In Groningen vond een andere topwedstrijd plaats. Over een afstand van 4 mijl werd er vanuit Haren naar de markt in Groningen hardgelopen. Deze hardloopwedstrijd is zo populair dat er meer als 20 startvakken nodig zijn om alle deelnemers te weten 8000 alles in goede banen te laten lopen. Seine Nomden die al vaker aan de start van deze loop is verschenen wist deze keer weer sneller te lopen dan voorgaande edities. In 32.56 min kwam hij over de finish van deze 6,4 km.