Dorpsloop De Krim staat garant voor snelle tijden.

dec 16 2018

Zaterdagmiddag was de jaarlijkse dorpsloop in De Krim. Het parcours zoals deze nu is uitgezet staat garant voor snelle tijden. Ook dit jaar werkte de temperatuur goed mee, de atleten moesten hard werken om warm te worden.

Van de Vechtdallopers waren ook enkelen aan de start van de 5 km, die over 2 ronden ging.  De goed ingepakte atleten ging straf van start en met een goede opbouw wist Gert van de Belt naar een 2de plaats mannen 50+ te gaan in een tijd van 19.48. Rob Somsen liep in zijn eigen woonplaats prima naar een tijd van 22.39 en was hiermee 2de van de inwoners van De Krim. Bij de mannen 40 toonde Dick Kampjes zijn vorm in een snelle tijd van 20.36. Eelco Helmich kwam in 29.30 over de finish.

Bij de dames werd er hard gestreden voor de podiumplaats. Allen liepen dicht bij elkaar in deze wedstrijd en dat stuwde de tijd goed ophoog.  Heel sterk wist Geke Tempelman een PR te halen bij de vrouwen 40+ in 22.39 maar kwam een fractie te kort voor het podium. Sharon Dekker liep strak haar 5 km in 23.59 met dicht achter haar Ingrid Korblet die met een PR in 24.31 de finish passeerde. Ester van Dijk verraste zichzelf door deze 5km ook een met een PR te lopen in 24.52

Ameland Adventurerun

Op Ameland werd de adventurerun gehouden over diverse afstanden. Op de 10km liepen Annettte van Weert en Albert Fransen mee. Annette had zich tot doel gesteld deze gecombineerde loop over strand en door de duinen goed uit te lopen. In 1.06.46 kwam zij over de streep. Albert Fransen liep een goede tijd van 51.22.